INAPOI LA ANALIZE

Trigliceride

Trigliceride: Ce sunt, de ce sunt importante, de ce contează?

Ce vei putea citi despre trigliceride in acest articol:

Ce sunt trigliceridele?

Trigliceridele reprezintă o măsură importantă pentru sănătatea inimii. Iată de ce trigliceridele contează - și ce să faceți dacă trigliceridele sunt prea mari. Dacă ați urmărit nivelul tensiunii arteriale și a nivelului de colesterol, ar trebui să monitorizați și altceva: trigliceridele dumneavoastră. Având un nivel ridicat de trigliceride, un tip de grăsime (lipid) în sângele dumneavoastră, vă poate crește riscul de boli de inimă. Cu toate acestea, aceleași alegeri ale stilului de viață care promovează sănătatea generală vă pot ajuta să scădeți și trigliceridele. Trigliceridele sunt un tip de grăsime (lipide) care se găsește în sângele dumneavoastră. Când mâncați, corpul dvs. transformă caloriile pe care nu are nevoie să le utilizeze imediat în trigliceride. Trigliceridele sunt stocate în celulele dumneavoastră grase. Mai târziu, hormonii eliberează trigliceridele pentru energie între mese. Dacă consumați în mod regulat mai multe calorii decât ardeți, în special calorii "ușoare" precum carbohidrații și grăsimile, este posibil să aveți trigliceride mari (hipertrigliceridemie).

Valori trigliceride

Ce este considerat normal? Un test de sânge simplu, vă poate arăta dacă trigliceridele se încadrează într-o zonă sănătoasă. Normal - Mai puțin de 150 miligrame pe decilitru (mg / dl) sau mai mic de 1,7 milimoli pe litru (mmol / l) Limita superioară - 150 până la 199 mg / dl (1,8 până la 2,2 mmol / l) Ridicat - 200 până la 499 mg / dL (2,3 până la 5,6 mmol / l) Foarte mare - 500 mg / dl sau mai mare (5,7 mmol / l sau mai mare) Medicul dumneavoastră va verifica, de obicei, trigliceridele înalte ca parte a unui test de colesterol (uneori denumit panou lipidic sau profil lipidic). Va trebui să repetați timp de nouă până la 12 ore înainte ca sângele să poată fi extras pentru o măsurare precisă a trigliceridelor.

Care este diferența dintre trigliceride și colesterol?

Trigliceridele și colesterolul sunt tipuri separate de lipide care circulă în sângele dumneavoastră. Trigliceridele stochează calorii neutilizate și vă oferă organismului energie și colesterolul este folosit pentru a construi celule și anumiți hormoni. Deoarece trigliceridele și colesterolul nu se pot dizolva în sânge, ele circulă în organism prin intermediul proteinelor care transportă lipidele (lipoproteinele).

De ce contează trigliceridele mari?

Deși nu este clar cum, trigliceridele mari pot contribui la întărirea arterelor sau îngroșarea pereților arterelor (ateroscleroza) - ceea ce crește riscul de accident vascular cerebral, atac de cord și boli de inimă. Trigliceridele extrem de ridicate - de exemplu, nivelurile peste 1000 mg / dl (11,29 mmol / l) - pot provoca, de asemenea, pancreatită acută. Trigliceridele mari sunt adesea un semn al altor afecțiuni care cresc riscul bolilor de inimă și al accidentului vascular cerebral, inclusiv obezitatea și sindromul metabolic - un grup de afecțiuni care includ prea mult grăsime în jurul taliei, hipertensiune arterială, trigliceride înalte, și nivele anormale de colesterol. Uneori trigliceridele ridicate sunt un semn al diabetului zaharat de tip 2 slab controlat, niveluri scăzute de hormoni tiroidieni (hipotiroidism), boli hepatice sau renale sau condiții genetice rare care afectează modul în care organismul transformă grăsimea în energie. Trigliceridele mari ar putea fi, de asemenea, un efect secundar de a lua medicamente, cum ar fi beta-blocante, pilule contraceptive, diuretice sau steroizi.

Pret: 15 RON

Durata: 1 zi

Daca doriti sa solicitati informatii suplimentare legate de aceasta analiza, va rugam sa ne contactati, folosind formularul de contact.

CONTACTATI-NE