INAPOI LA ANALIZE

Profil Torch

TORCH este un acronim pentru un grup de boli infecțioase ce pot afecta femeile în timpul sarcinii și pot provoca malformații congenitale nou-născuților.

Testul TORCH cuprinde următoarele infecții comune:

Toxoplasmoza, Rubeola, Cytomegalovirus și Herpes simplex.
Toxoplasmoza este o infecție parazitară care poate fi transmisă de la mamă la făt prin placentă în timpul sarcinii. Aceasta este cauzată de Toxoplasma gondii, un parazit care poate fi dobândit de către mamă de la consumul de carne contaminată, consumul de lapte nepasteurizat sau intrând în contact cu fecalele de pisică.

Rubeola este virusul care provoacă rujeola. Dacă este contractat la începutul sarcinii, fătul poate dezvolta boli de inimă, creștere întarziată, pierderea auzului, probleme de vedere sau pneumonie.

Cytomegalovirusul (CMV) este o altă infecție virală, care se poate transmite fătului în timpul nașterii sau îl poate infecta prin intermediul laptelui matern. Bebelușii infectați pot avea probleme severe, cum ar fi: pierderea auzului, probleme de vedere, retard mintal, pneumonie sau convulsii.

Herpes simplex (HSV) este o infecție virală obișnuită. Nou-născuții pot contracta virusul de la mama infectată în timpul nașterii. Virusul se poate răspândi în corpul bebelușului atacând organele vitale.

Testul TORCH reprezintă un set de analize de sânge care detectează prezența anticorpilor produși de sistemul imunitar ca răspuns la aceste infecții.

Aceste organisme infecțioase au pe suprafețele lor antigene care stimulează sistemul imunitar să producă anticorpi corespunzători. Anticorpii IgM sunt produși ca răspuns la viruși.

Testul Torch conține următoarele determinări:

anticorpi Toxoplasma IgM

anticorpi Toxoplasma IgG

anticorpi citomegalovirus IgG

anticorpi citomegalovirus IgM

anticorpi Rubella IgM

anticorpi Rubella IgG

anticorpi Herpes simplex virus I- II IgM

anticorpi Herpes simplex virus I- II IgG

Testul Torch face parte dintre testele prenatale recomandate în primul trimestru de sarcină.

Confirmarea unei infecții active poate necesita și alte teste mai specifice.

Pentru mai multe informații vă invităm sa ne contactați folosind formularul din aceasta pagină

Pret: 400 RON

Durata: 5 zile*

*Termenul de executie comunicat se refera la numarul maxim de zile lucratoare in care va fi eliberat buletinul de rezultat.

Daca doriti sa solicitati informatii suplimentare legate de aceasta analiza, va rugam sa ne contactati, folosind formularul de contact.

CONTACTATI-NE