Hemoleucograma completă valori normale

Prezentare generală

Ce înseamnă rezultatele?

Ce parametri se mai pot regăsi într-o hemoleucogramă completă?

De ce este recomandat să faceți o hemoleucogramă completă?

Prezentare generală

Hemoleucograma este un test de sânge utilizat pentru a vă evalua starea generală de sănătate și a detecta o gamă largă de tulburări, inclusiv anemie, infecții sau leucemie.

Hemoleucograma completă măsoară mai multe componente și trăsături ale sângelui, inclusiv:

  • Globulele roșii din sânge, care transportă oxigen;
  • Globulele albe din sânge, care luptă împotriva infecțiilor;
  • Hemoglobina, proteina care transportă oxigen în celulele roșii din sânge;
  • Hematocrit, proporția celulelor roșii din sânge la componenta lichidă sau plasma din sânge;
  • Trombocite, care ajută la coagularea sângelui;

Creșteri sau scăderi anormale ale numărului de celule așa cum au fost constatate într-o hemoleucogramă completă pot indica, faptul că aveți o afecțiune medicală care necesită o evaluare suplimentară.

Ce înseamnă rezultatele?

Când primiți raportul dvs., veți observa două coloane: unul numit „interval de referință” și altul pentru rezultate. Dacă rezultatele sunt în interiorul domeniului de referință, acestea sunt normale. Dacă rezultatele dvs. sunt mai mari sau mai mici decât intervalul de referință, acestea sunt anormale.

Fiecare laborator are propriul său echipament special și diferite modalități de analiză a sângelui. Deci, gama de referință – ceea ce se consideră a fi niveluri normale – va depinde de laboratorul care vă gestionează testele de sânge.

Ce parametri se mai pot regăsi într-o hemoleucogramă completă?

O hemoleucogramă completă poate dezvălui mai multe informații despre sănătatea ta, în funcție de ceea ce recomandă medicul. Medicul dvs. va ști dacă aveți o boală de sânge prin măsurarea următoarelor:

MCH (hemoglobină corporală medie) reprezintă o medie a hemoglobinei corporale, măsurând cantitatea de hemoglobină din celulele roșii din sânge. Aceasta transportă oxigen la organele și țesuturile tale. De asemenea, transferă dioxidul de carbon din organe și țesuturi înapoi în plămâni.

MCHC (concentrația medie a hemoglobinei corpusulare) Acest lucru măsoară mărimea și concentrația hemoglobinei în celulele roșii din sânge. Acest parametru arată de asemenea, densitatea moleculelor de hemoglobină din interiorul celulelor.

RDW (lățimea distribuției celulelor roșii). Reprezintă diferența de mărime și de volum a  celulelor roșii din sânge. Rezultatele obținute vor ajuta medicul în stabilirea cauzelor ce au provocat anemia dumneavoastră, în cazul în care o aveți.

MPV (volumul mediu plachetar al trombocitelor) Acest parametru măsoară mărimea trombocitelor din sânge.

PDW (variația în volum a trombocitelor) Acest indice măsoară cât de mult variația numărului de trombocite.. Există cinci tipuri de tromobocite în sânge, iar acest parametru arată câte dintre trombocitele din fiecare tip ai: neutrofile, limfocite, monocite, eozinofile și bazofile.

De ce este recomandat să faceți o hemoleucogramă completă?

Hemoleucograma completă reprezintă un test de sânge care se realizează din mai multe motive:

Pentru a vă examina starea de sănătate. Medicul dumneavoastră vă poate recomanda realizarea unei hemoleucograme, ca parte a unui examen medical de rutină, pentru a vă monitoriza starea generală de sănătate și pentru a examina diverse afecțiuni, cum ar fi anemia sau leucemia.

Pentru a diagnostica o afecțiune medicală. Medicul dumneavoastră vă poate sugera realizarea unei hemoleucograme, dacă suferiți de epuizare, oboseală, febră, inflamație, vânătăi sau sângerări. Un număr întreg de sânge poate ajuta la diagnosticarea cauzei acestor semne și simptome. Dacă medicul dumneavoastră suspectează că aveți o infecție, testul poate, de asemenea, să confirme diagnosticarea.

Pentru a monitoriza o afecțiune medicală. Dacă ați fost diagnosticat cu o afecțiune a sângelui care afectează numărul de celule din sânge, medicul poate utiliza o hemoleucogramă pentru a monitoriza starea dumneavoastră.

Să monitorizeze tratamentul medical. Hemoleucograma poate fi folosită pentru a vă monitoriza starea de sănătate dacă luați medicamente care pot afecta numărul de celule din sânge.

Preț: 20RON Durată: 1 zi

Află ce spune sănătatea ta!